fredag den 30. december 2011

The Dessert!

Her er den så. Knap så appetitlig at se, på, og en mulig kvalme-nomineret. Eller så smager den bare mega godt! You never know...
Here goes:
Glace de La Milla de My
Der er nok nok til ca. 2 sultne personer
Ingredienser:
©   8 digestive kiks
©   75g smør (nok liidt mere)
©   En god slat hjemmekøbt hindbærsorbet
©   ½  af en ¼ liter piskefløde..
©   8 tern Marabou mælkechokolade
©   EVENTUELT ( Jeg tænker lidt, at jeg vil udfordre din appelsinholdning, som en eller anden sej kok…)
©   1 dl appelsinsaft
©   Evt. citronsaft og vaniliestang eller sukker.
©   50 g. sukker (ca. en lille halv kop….)
©   bær til pynt.

How to do:
Knus kiksene i en dobbelt frysepose, så de får mel konsistens.
Smelt smørret, og bland de to komponenter i en fin lille skål. Stil i køleskabet.
Pisk fløden så den er lidt smørret.
Smelt chokoladen, og bland den med flødeskummet. i. Nu må du slikke piskeriset. Tildæk, og frys.

Vent. Tag dem op igen, når du føler for at molevitten er frossen, og du er så godt som klar til at servere.
Appelsinsirup:
Kom sukker og appelsinsaft, evt også lidt citron saft, og vanilie(stang/sukker) i en lille gryde. Lad det koge sammen uden en masse omrøring under meeeget svag varme. Det skal stå noget tid, men så bliver det til sidst en tynd sirup.


Find et højt, gerne også bredt glas. Kom lidt kikseblanding i bunden, læg sorbet ovenpå. Fortsæt på denne måde, skiftevis med marbou is og sorbet, til du når topppen. Her lægges en klat sorbet. Hvis du også har appelsinsirup, hældes den oveni kikselagene, eller så er den bare som tilbehør… ( ligesom ketchup...)



Er specielt stolt af appelsinsiruppen, som faktisk blev helt god:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar