Creme, som ligner bræk, men kom ned i stedet for op. |
De blev lidt klattede, men gode. Her er opskriftten vi brugte, fra "Byens bedste kager" af Rikke Gryberg.
Du skal bruge:
20 stk
Boller Vanilliecreme Glasur25g gær 2æg 300g flormelis
1dl sødmælk 30g maizena jævning Kogende vand
2æg Korn af en 1/2 stang vanillie Frugrfarve
25g rørsukker 1/2 liter sødmælk
500g mel 75g rørsukker
250g blødt smør
How to do:
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg og sukker. Kom smør og mel i lidt af gangen. ælt dejen i 3-5 minutter. Lad den hæve tildækket i 30min.
Creme:
Pisk maizene og æg sammen (uden blus!!!trust me..) Tilsæt resten og giv det et opkog (ca. 1minut) Tilsæt evt. den skrabede stang, for smag:-)
Rul dejen ud, og skær den ud i 20 firkanter ( de bliver altså lidt fnattede små, så..)
Giv firkanterne en klat creme, og evt syltetøj. Endelig ikke for meget. SÅ sprænger den...
Saml alle fire hjørner, og "klem" den sammen. Gør det samme med de ny opståede hjørner. Placér den med sammenklemningen ned af. Der står man nu skal lade dem hæve i 2 timer. Det gjorde vi ikke, men de var nok blevet større, hvis vi havde tålmodighed.
Bag bollerne ved 200grader i 12-15 minutter.
Spis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar