fredag den 13. januar 2012

Fastelavnsboller

Er blevet bagt i vores køkken. Er i dette øjeblik godt igang med at fortære min femte...
Creme, som ligner bræk, men kom ned i stedet for op.




De blev lidt klattede, men gode. Her er opskriftten vi brugte, fra "Byens bedste kager" af Rikke Gryberg.
Du skal bruge:

20 stk
Boller                                                  Vanilliecreme                                    Glasur
 25g gær                                              2æg                                                  300g flormelis
1dl sødmælk                                        30g maizena jævning                         Kogende vand                
2æg                                                     Korn af en 1/2 stang vanillie               Frugrfarve
25g rørsukker                                      1/2 liter sødmælk
500g mel                                              75g rørsukker
250g blødt smør

How to do:
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg og sukker. Kom smør og mel i lidt af gangen. ælt dejen i 3-5 minutter. Lad den hæve tildækket i 30min.

Creme:
Pisk maizene og æg sammen (uden blus!!!trust me..) Tilsæt resten og giv det et opkog (ca. 1minut) Tilsæt evt. den skrabede stang, for smag:-)

Rul dejen ud, og skær den ud i 20 firkanter ( de bliver altså lidt fnattede små, så..)
Giv firkanterne en klat creme, og evt syltetøj. Endelig ikke for meget. SÅ sprænger den...
Saml alle fire hjørner, og "klem" den sammen. Gør det samme med de ny opståede hjørner. Placér den med sammenklemningen ned af. Der står man nu skal lade dem hæve i 2 timer. Det gjorde vi ikke, men de var nok blevet større, hvis vi havde tålmodighed.
Bag bollerne ved 200grader i 12-15 minutter.
Spis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar