Her om lidt for jeg gæster, og jeg burde egentlig stresse rundt, men det..... Det sker bare ikke!
I stedet for rundstressningen, får i her en opskrift på den kage vi skal spise i aften!
Jeg møgsnyder faktisk. Opskriften her, er bare kopieret her fra: nytårskage Kagen laves med en tynd marcipanbund og en tynd nøddebund, der lægges sammen med lækker chokoladecreme. Både bunde og creme kan laves dagen før. (Ca. 8 pers.) Marcipanbund 100 g marcipan med kakao 2 æggehvider 150 g sukkerNøddebund 50 g rå marcipan 1 spsk. mælk 25 g grofthakkede valnødder 1 stor æggehvide 50 g sukkerChokoladecreme 1 blad husblas ( min mor, som lavede cremen, brugte to blade, og cremen blev ikke særlig stiv der. Så det kan godt være, man skal komme en del husblas i, før det funker.) 200 g god, mørk chokolade 5 dl piskeflødePynt 75-100 g valnøddekerner Marcipanbund: Riv marcipanen groft og pisk den glat med æggehvider og sukker. Kom marcipandejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Nøddebund: Riv marcipanen og rør den sammen med mælk og nødder. Pisk hviden stiv, drys sukkeret i og pisk atter, til hviden er helt stiv. Vend forsigtigt hviden i marcipanmassen. Kom dejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 15 min. ved 175° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Når bundene er kolde, trækkes bagepapiret forsigtigt af. Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden til lige inden kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde i chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen og rør den i cremen, så den smelter. Stil cremen koldt mindst 3 timer eller til næste dag. Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen. Kom resten af cremen i en sprøjtepose og pynt kagen med creme og valnødder. ' |
Åndsvage føtexreklamer |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar