mandag den 31. december 2012

Nytårskager og andre sager

TAK for et dejligt år. Et år, hvor jeg er gået fra fem til 19 læsere, plus de løse, og et år, hvor der er sket alt muligt andet dejligt. Så tak! Og 2013, det klinger godt! I år har jeg ikke rigtig nogen nytårsfortsætter. Det skulle da lige være at komme ud og "motionere" lidt oftere. Men det lyder så kedeligt. Og så vil jeg gerne nyde resten af det efterskole der er tilbage!  Så det er meget fint det hele.
Her om lidt for jeg gæster, og jeg burde egentlig stresse rundt, men det..... Det sker bare ikke!
I stedet for rundstressningen, får i her en opskrift på den kage vi skal spise i aften!
Nytårskage
Jeg møgsnyder faktisk. Opskriften her, er bare kopieret her fra: nytårskage
Kagen laves med en tynd marcipanbund og en tynd nøddebund, der lægges sammen med lækker chokoladecreme. Både bunde og creme kan laves dagen før.

(Ca. 8 pers.)

Marcipanbund
100 g marcipan med kakao
2 æggehvider
150 g sukker
Nøddebund
50 g rå marcipan
1 spsk. mælk
25 g grofthakkede valnødder
1 stor æggehvide
50 g sukker
Chokoladecreme
1 blad husblas  ( min mor, som lavede cremen, brugte to blade, og cremen blev ikke særlig stiv der. Så det kan godt være, man skal komme en del husblas i, før det funker.)
200 g god, mørk chokolade
5 dl piskefløde
Pynt
75-100 g valnøddekerner

Marcipanbund
: Riv marcipanen groft og pisk den glat med æggehvider og sukker. Kom marcipandejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. 
Nøddebund: Riv marcipanen og rør den sammen med mælk og nødder. Pisk hviden stiv, drys sukkeret i og pisk atter, til hviden er helt stiv. Vend forsigtigt hviden i marcipanmassen. Kom dejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 15 min. ved 175° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Når bundene er kolde, trækkes bagepapiret forsigtigt af. 
Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden til lige inden kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde i chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen og rør den i cremen, så den smelter. Stil cremen koldt mindst 3 timer eller til næste dag. 
Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen. Kom resten af cremen i en sprøjtepose og pynt kagen med creme og valnødder.
'
Åndsvage føtexreklamer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar