mandag den 18. februar 2013

Naturhistoriske museer m.m

I dag tog mor og til Århus og på Naturhistorisk museum efter vi havde afleveret min lillesøster hos min moster. Først fik vi en bøfsandwich på Havnens Perle v. havnen, fordi jeg have læst, at de havde Danmarks bedste bøfsandwich ( og de laver selv deres syltede agurker) det kan i osse læse her.
Det Naturhistoriske museum var meget sjovt, og der var ret så mange udstoppede dyr. Vi snakkede om, at det næsten blev mere eksotisk når dyrene var udstoppede, som om de havde været meget sværere at fange, en dem i zoo. Men der var osse en speciel stemning over det, at de var så gamle, altså nogle var jo helt fra 1800-tallet - lidt ligesom at se på gamle lig fundet i moser, eller sådan noget. (Eller måske ikke helt)
Det var osse superrart at det var et ret gammeldags sted, uden nogle vilde nymoderne installationer, men mere noget der lignede et eller andet fra en geografi/biologi skolebog fra 90'erne, med illustrationerne og skrifttypen. Det var simpelthen herligt! Fedt var det osse, at det havde selvironi, i forhold til deres tekster, så det virkede bare slet ikke så højtideligt som det godt kunne på ét eller andet, andet museum. De var godt klar over, hvem de var, hvis man kan sige det sådan. 
Så det er altså en anbefaling. Det ligger ved universitetes naturvidenskabelige afdelinger. Så er det gratis for os under 18, og kakaoen koster kun 4 kr, men superdejlig!


Det nederste punkt er det i skal læse, og grine ad!


Synes det er helt utroligt at Ellekragen har levet i danmark.  I 1888! Det er altså ikke så lang tid siden. Tænk at rende rundt i sine 1800-tals skørter og så se sådan en laban! Skideflot er den. Men sådan er der jo så mange dyr der har lavet i Danmark. Bare tænk på mammutterne og isbjørnene, det villo!

Så kan man ikke se mere morgenfrisk ud, hahahahah. 

Synes lige det blev lidt for trist med alle de døde fugle - men det her er Århus, og billedet er fundet her; http://nieksgave.blogspot.dk/ . Jeg tror bare ikke billedet er taget af dennes blog-ejer.



2 kommentarer:

  1. Jeg siger dig, at i Göteborg er der også et gammelt naturhitorisk museum, som jeg har været på MANGE gange! Der er også mange udstoppede dyr, hvor f.eks. den stolte jæger der har skudt den her løve eller hvad det nu er står anført:)

    SvarSlet