fredag den 19. oktober 2012

Mad i efterårsferien

Kokkering har der været meget af, her i ferien. Noget mere vellykket end andet. Nu får i bare det hele, som er: macarons, laksroulade, æblekage småkager og hyldebærsaft.
LAKSEROULADE:                                            
Du skal bruge:                                                
200 gram røget  laks                                                  
100 gram flødeost - neutral                            
100 g cremefraiche med                                  
en fedtprocent på din samvittighed
Et bundt dild
Et lille rødløg
En lime el. citron
Sådan gør du:
Pisk flødeosten med cremefraichen, og tilsæt derefter hakket (i meeeget små tern) rødløg, lime/citronskal og et lille skvæt saft af samme. Til sidst røres dild klippet i stykker, i.
Smag "cremen" til med salt og peber. Bred et stykke husholdningsfilm udover et skærebræt el. lign.
Læg laksestykkerne ovenpå filmen i en rektangel på cirka 25*15 cm. Smør "cremen" på.
Så skal rektanglet bare rulles sammen som en roulade, fra den lange led. Vip først laksekanten indover, så du har en lille kant at starte med. Derefter kan man, ved at trække i filmen, langsomt rulle mere og mere laks sammen. Det er ret svært at forklare, men ikke særlig svært at gøre, så man skal nok bare lige prøve sig frem. Sno til sidst enderne på filmen stramt sammen, så du har en god, lille laksepølse. Lad den være i fryseren i ca. to timer, og skær den ud i én centimeter tykke skiver. Spis.

VERDENS NEMMESTE SMÅKAGER
Du skal bruge:
200 gram smør/margaring
1 dl. sukker
5 dl mel
marmelade, nutella el lign, til at komme i hullenre
evt chokoladestykker, kakao, nødder el. lign til at komme i dejen.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Ælt smør, sukker mel, og evt andet (som chokolade el. kakao  du kan faktisk røre nærmest alt i - skidesmart) sammen. Hvis det er svært at få til at hænge sammen, så tilsæt lidt vand. Form ca 40 små kugler, og læg dem på en bageplade. Prik en fordybning i dem alle, med en finger og kom en klat et eller andet, (her, syltetøj,) i. Sæt dem i ovnen i ca 15 min, men hold godt øje!

GAMMELDAWS ÆBLEKAGE
Du skal bruge:
Ca. 6 store skrælledeæbler
1dl sukker
æblekagerasp
en kop vand
ca 1/4 l. fløde.
Sådan gør du:
Skær æblerne i tern, sammen med vandet. og kog dem møre. Tilsæt sukker efter kogning. Fordel æblegrød, og rasp i lag, og splat en masse flødeskum på toppen. Sig mmmmmmmh.

MACARONS - her er opskriften megastjålet herfra!!!! Hvis du kun hun har en stavblender, så blend for guds skyld, mandlerne først og bland dem i flormelisset til sidst!:)


HYLDEBÆRSAFT
Du skal bruge:
En hel masse hyldebær, du selvfølgelig (......) har plukket selv
Sukker efter smag
Sådan gør du:
Rens hyldebærerne (resten koges dødt)
Prop så mange du kan, ned i en gryde, og lad det koge. Når det koger, er du færdig med det, og hæd grydeindholdet over en si, med en gryde nedenunder. Pres på bærerne, hvis du vil have det sidste saft med ud. Når du synes du ikke gider prøve mere, tilsættes sukker til det smager dig, til saften (uden bær), og nråd en er afkølet hældes saften på flasker (der er rene, og skyllet med atamon), og du har en masse dejlig saft. Husk, at det er i koncentreret form, så det, ligesom saftvand skal blandes op. Serveres meeeegeet gern varmt:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar